torsdag den 22. april 2021

Få de bedste tips til vildmarksturen

 

Skal du prøve kræfter med vildmarken? Her kommer nogle gode ideer til hvordan du gør din overnatning i naturen uforglemmelig.

Telt, shelter, eller hængekøje?

At overnatte i naturen er en fantastisk oplevelse, som man med glæde kan se tilbage på i mange år efter. Den friske luft og naturens lyde, der giver den dybeste, roligste søvn, man kan tænke sig. Mange tager teltet på ryggen, så de kan slå lejr i det fri. Og mange steder findes også hyggelige shelters, som kan give læ for natten. Begge dele er helt sikkert veje til skønne naturoplevelser, du aldrig vil glemme.

Men har du overvejet at prøve en hengekøye? Med sådan en kan du næsten slå lejr hvor som helst. Det bliver mere og mere populært i disse år, at erstatte teltet med en hængekøje. Den vejer ikke meget og fylder heller ikke så meget som et telt. En anden stor fordel er, at man slipper for pløkke og teltpæle og alt det besvær, der kan være ved at slå et telt op. To træer er nok. Så har du et sted at hænge din hængekøje. Der kan du sove i fred for myrer og andet kryb.

Gode aktiviteter er vejen til den bedste tur.

friluftsliv blogg kan du læse artikler om alt det, I kan foretage jer på jeres vildmarkstur. Du har sikkert mange ideer allerede, men det er altid rart med ny inspiration. De fleste synes naturligvis at det er fantastisk at fange sin egen aftensmad. Man kan få super gode mini-fiskesæt, som snildt kan være i rygsækken. Bål og bålmad er endnu et must. Der findes efterhånden rigtig meget udstyr til bålmad rundt omkring på nettet og i friklufts-butikkerne.

Og når man har spist og solen sænker sig over skoven, tager vinden ofte af. Vandet på søen bliver blankt som et spejl og så er det tid til at finde flade sten til at slå smut med. Det er magisk at se ringene fra et stenkast brede sig ud over en stille skovsø, mens solen rødmende går ned bag træerne. Dette er en aktivitet for folk i alle aldre, og den egner sig fint til hyggeligt samvær mellem generationer. Husk at tage billeder. Der kan komme mange flotte foto-minder ud af sådan en aften.

Historier i mørket

Når solen er gået ned og alle ligger lunt i deres soveposer, kan en godnathistorie være på sin plads. Har man børn med på turen, kan man inddrage dem, ved at lave en stafet-historie, hvor man fortæller på skift. Emnet kan være dyrene i skoven. En begynder fortællingen og sætter scenen. Næste mand overtager og historien får en ny drejning. Det er altid sjovt at høre hvad far eller mor finder på, ud fra det, barnet netop har fortalt.

Der kan komme nogle særdeles sjove historier ud af det. Og det er super sundt, at bruge sin fantasi og forestillingsevne. Hvis man ikke bliver færdig, inden man falder i søvn, så fortsætter man bare fortællingen på næste dags vandretur. Så glemmer man at man går, og når hurtigt frem til næste destination.

Ingen kommentarer: