onsdag den 16. september 2009

Politiken udgiver 'Jæger - I krig med eliten'

Politiken har gjort det igen !!

I mediestormen op til udgivelsen af den omstridte bog 'Jæger - I krig med eliten', skrevet af den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

De sidste dage har forsvaret raslet med sablen om at nedlægge fogedforbud, men mens advokater og pressefolk har undersøgt mulighederne, har Politiken overhalet dem indenom og lukket debatten fuldstændigt ved at udgive hele bogen i dagens Politiken !! :-)

Situationen minder en hel del om fortilfældet omkring Ritt Bjerregaards bog, Kommissærens Dagbog, der var på vej til at blive trukket tilbage på grund af for meget ballade fra tidligere kollegaer i ministerrådet.

Her chokerede Politiken så 26. oktober 1995 ved at udgive presseeksemplaret i avisen. Et vaskeægte stykke pressehistorie - noget de altså har gentaget igen i dag.

Godt gået af Politiken. Både genialt markedsførings og salgsmæssigt stunt, men også for at tage en slag for ytringsfriheden.
Meget af postyret der har været, skyldes jo, at Forsvaret mener at bogen udgør en risiko for rigets sikkerhed. Politiken er af en anden opfattelse, og påstulerer at man jo ikke bare kan bruge "rigets sikkerhed" som argument til at censurere ting man ikke er enige med - den slags hører jo primært hjemme i regimer vi helst ikke vil sammenligne os med. Læs evt. Politikens leder her!.

Det bliver spændende at læse, hvem der har ret. Mine penge er på Politiken :-)

Køb avisen i dag, hvis du ikke allerede har gjort det - og støt det gode initiativ (og få en sikkert spændende bog med i prisen).


Læs evt. mere her, på Politiken


22 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg forstår ikke hvorfor der skal være denne opstand, lad nu denne mand skrive sig bog, men jeg forstår ikke at politikken skal være så barnlig at udgive bogen for den kommer på markede, har i på politikken en Isme som i skal af med, eller får i et kik eller en sexsual opstemning af det. ??? typisk jonalister paparazzi jounalister puha skam jer.

Anonym sagde ...

Pinligt at Politikken trykker bogen i demkratiet og ytringsfrihedens navn! Hvorfor ikke afvente rettens afgørelse?
Hvad nu hvis forsvaret får ret i retten og der nedlægges foged forbud?
Så skal de ansvarlige på Politikken vel anklages for selvtægt og landsforræderi?
Politikken har åbenbart ikke tiltro til vores retssystem - er det demokrati når en avis sætter sig over domstolene og afgør sager inden de er behandlet?
FY FY FY

Anonym sagde ...

anonym 1
Du skal tænke på at der kan være info der kan være skyld i at mange soldater's død din abe.

Anonym sagde ...

Jeg synes, at det er meget dumt af Politikken at udgive bogen inden retten har talt, men jeg synes til gengæld også, at Jægersoldaten er godt dum, han er jo underlagt tavshedspligt i sit job, den bryder han ved at skrive bogen. Der er forskel på ytringsfrihed og tavshedspligt. Ytringsfriheden skal og bør i alle henseender forvaltes rigtigt og når der tavshedspligt, så er den gældende og så skal man lade være med at bryde den tavshedspligt i ytringsfrihedens navn.

Henrik Jeppsson sagde ...

Skal DetBedste ikke også udgive bogen her online for dem der ikke fik morgen avisen ?? !!!

Unknown sagde ...

Hele humlen i denne sag ligger i, at journalister opfører sig som små fornærmede børn, hvis de ikke kan få alle oplysninger. Anders Krab Johansen har så tydeligt demonstreret denne holdning i indslaget på TV2 News. Jeg håber imidlertid ikke, at danske soldater omkommer som følge af, at journalister ikke kan respektere andre menneskers holdninger.

Jesper S sagde ...

Det er helt ud i hampen Politikken begynder at trykke sådan en omgang tis for at sige det pænt.. hvis så meget som 1 af vores soldater blive så meget som ramt grundet Politikken håber JEG deres familer anlægger så mange sager imod Politikken de går neden om og hjem... en avis skal bringe NYHEDER + .. ikke skrive om hvordan vores soldater hjælper andre 1000 km væk hjemme fra.. Hvis der er 1 fra Politikken som døde pga what ever !!! forlanger Politikken osse den / de ansvarlig bliver dømt at den danske ret og fanget at det danske politi..
Men hvem skal dømmes på Politikken ?? Jeg mener naturligvis det er ALLE på Politikken..
Og imorgen håber jeg på dem som tager ansvar for denne tossede handling still sig frem i åben't lys, Fyret eller forlader selv avisen.
samtider ser jeg dette som en klar melding om at journalister natuligvis heller vil gå i front foran de danske soldater for at sikker det de allrede har lavet IKKE komme til at skade vores soldater.. MIN FAR... MIN BROR.. MIN SVOGER.. Jeg ønsker at se dem alle i DK levene... Ikke komme hjem i en kiste fordi en avis mener det er ok at skrive hvordan de udføre deres arbejde.. INGEN af dem render rundet med en gun og fortæller avisen hvordan de skal arbejde.. hvorfor så ødelægger alt hvad de laver.. tsk tsk.. Respekt er noget man opbygger.. Politikken har idag vist 100 % de ikke har nogen form for respekt overfor de menesker som passer på dem..
I dag er det den dag i 2009 Politikken har solgt flest aviser.. men det er osse en meget mørk dag for avis i sig selv..
Lad mig lige vende den her om før jeg afslutter...
Hvad var der sket med den mand som har skrivet bogen Jæger i krig med eliten, hvis han havde skrivet det som et brev og sendt det til taliban ???
Der er ikke langt fra brev til bog.. husk det.
Det her er langt ud i hampen.

Anonym sagde ...

jeg vil bare sige at det lidt er forsvarets egen skyld. de kunne have stoppet forfatteren inden han havde skrevet bogen færdig og udgivet den. det er først nu at forsvaret reagere, selv om de for længst havde vidst at bogen var i gang med at blive skrevet. rigets sikkerhed er i fare....pjat! det er bare noget forsvaret finder på, sikkert for skjule nogen pinlige ting som de har lavet. jeg har ikke læst bogen, så jeg skal ikke argumentere for hvad det kunne være. men det skulle ikke undre mig at der er noget. havde riget været i fare, så var der i hvert fald fra forsvarets side blevet grebet ind meget mere alvorlig. så lad dog manden gøre sit. det skader sikkert ikke mere end de mohammed tegninger, som har berørt mennesker over hele kloden, og ikke bare i nede i ørkenlandet. uden politikkens hjælp var forfatteren måske aldrig nået så langt. politiken hjalp bare med at få bogen ud på gaden. det var da meget positivt :)
set fra min side af, så synes jeg bestemt at bogen skulle være kommet ud. vi kan lige blive enige om en ting; det er ikke bogen selv der kommer til at kost flere danske liv i afghanistan, men forsvaret samt medierne. det er dem som afslører militærets måde at operere på i afghanistan. var det her ikke kommet op at køre i medierne, så ville der heller ikke være mange som havde kendt bogen.
så hvis nogen af jer lige har brug for en kiks, så siger i bare til...

Rasmus Bech Hansen sagde ...

I mine øjne er det dumt at blive ved med at tale om ytringsfrihed. Ytringsfrihed er slet ikke et relevant spørgsmål i en Internet-tid, og det burde aviserne snart forstå. Spørgsmålet er snarere om sagen fortjener den opmærksomhed, som Politiken har valgt at give den.

Læs et længere indlæg om, hvorfor debatten om ytringsfrihed er forældet her http://www.gribnettet.dk

Vh. Rasmus Bech Hansen

Anonym sagde ...

Som professionel soldat på 25 år, ved man jo at man kan forvente lidt af hvert fra journalister og andre bladsmører...sjældent dog noget godt, og med Politikens sidste tåbelighed er det èn gang for alle slået fast, at vi soldater i missionsområdet IKKE kan stole på jer herhjemme i baglandet!!!
Kære danskere...I udtaler jer om nogle ting I ikke har den fjerneste anelse om hvad er - I skulle bare vide de problemer tåbelige danske journalister tidligere har pådraget os i missionsområdet - prøv f.eks. og spørg TV-2 hvordan det lige gik med deres "helte-journalist" i Kabul, på ISAF hold 4!!!!

Anonym sagde ...

pressen og alle andre bladsmøre er en flok dumme kællingere der tror alt alt hvad de gør er det rette.
Fri os fra dem dem har vi fået nok af

Anonym sagde ...

Det er dog utroligt, så mange der tror de ved hvad der er farligt at videregive af oplysninger.
Hvad med I klogeåger lyttede til de folk der FAKTISK ved hvad de taler om !
Jeg vil give den anonyme prof. soldat ret journalister bringer sjældent noget godt.
De tænker kun på hvordan de får en god historie, dør der et par soldater - ja så er det ikke deres skyld "Vi fortæller bare hvad der sker."
I aftes viste Tøger S. at han ikke tåler kritik Hans nedladende kommentarer om OB Møller siger alt om T.S - en forkælet lille mandsling, hvis du ikke er enig med mig er du dum og uvidende for jeg T.S. VED ALT.
For hans gode ven EKS Chef JK Poul Dahl, siger at der ikke er noget farligt i bogen.
Men det er jo ikke første gang han tror han ved alting meget bedre end folk der er i forsvaret i dag.
Vågn dog op Dahl din viden er forældet med 16-17 år.

OG til prof. soldat, vi er nogle I kan regne med - desværre er der så de få der støtter Tøger S. og andre uansvarlige journalister - "vi har krav på at vide hvad der sker."
NEJ det har vi IKKE hvis det gør jobbet værre for de udsendte. Til alle I der svare på diverse indlæg på nettet, hvis I IKKE selv har prøvet at stå i skudlinien, som udsendte - så hold kæft og tal om det I muligvis har forstand på.

Anonym sagde ...

Sjovt nok er links til download af bogen "døde" ;)

Unknown sagde ...

Hmmm - linksne virker fint her

Anonym sagde ...

Jeg bryder mig absolut ikke om Politiken eller deres hysteriske kampagne, men jeg bakker 100 % op om ytringsfriheden og den skal ikke begrænses, slet ikke at generaler og andre som lever af staten og af at slå ihjel.

Anonym sagde ...

det er godt at bogen kom ud men politiken skal holde sin kæft de skal fandme ikke skrive bogen de abe picke

Anonym sagde ...

En jæger soldater der forstod ikke hans pligt at holde alle operationer hemmelige. En rigtig dum soldater. Han skal fyres så hurtig som mulig fra hæren

Anonym sagde ...

Jeg synes landet skal have ret til at vide hvad der står!! Og det er jo nogle gamle missioner, de fleste af dem.

Anonym sagde ...

Det var dumt, syntes jeg, at "udgive" bogen i Politiken. Det er ikke en bog der skal i handlen, håber ikke det giver mere arbejde til drengene i felten som i forvejen er hårdt hængt op

zana sagde ...

Alle har ret til at ved sandheden.

Anonym sagde ...

Altså. Problemet er jo at Forsvaret mente at den ville være spækket med hemmelige og klassifiderede oplysninger. Men helt ærligt er der ikke boget i den bog der forbavser mig sæt dig ned og se en film om eliteenheder. Alle ved sku da at Antiterrorkorps rappeller ?? sprænger ting i luften og den slags. :P

Anonym sagde ...

Det værste er jo at Den er blevet over sat til Arabisk?