fredag den 26. november 2021

Det bedste ved kosttilskud

Kosttilskud kan være rigtig vigtige for vores sundhed. Både vores mentale og fysiske sundhed. Det er nemlig ikke altid lige let at få opfyldt alle kroppens behov gennem kosten. Kosttilskud har mange gode effekter her nævnes nogle af de bedste.

Svækkede kroppe efter pandemien

Kosttilskud er i særdeleshed vitale for vores kroppe om vinteren. Det er nemlig en udfordrende tid for vores kroppe, da kulden og mørket modarbejder den en del. Efter en Coronapandemi, hvor vi har været afskærmet fra hinanden, og dermed ikke disponeret for forskellige bakterier, er vores immunsystem ganske uforberedt. Nu er vi lukket ud i verden igen, og vores immunforsvar er uden tvivl svækket en del. Derfor er der nok mange, der pådrager sig forkølelser og sygdom. Den lange nedlukning har gjort vores kroppe mere skrøbelige overfor sygdom og træthed. De kolde og lange vintermåneder gør det absolut ikke bedre. Med kulde kommer sygdom, og de korte dage med begrænset lys skaber også udfordringer for vores krop og sind. Det er derfor ekstra vigtigt at have sunde vaner, og en af de sundeste vaner ved siden af kost og motion er at få de rette kosttilskud. Det er derfor rigtig vigtigt at få de nødvendige vitaminer og tilskud, da det kan afhjælpe en stor del af de problemer, der kan opstå i vinteren.

Find de rette tilskud

Noget af det bedste ved kosttilskud er, at de kan gøre din krop stærkere og mere kampdygtig. Du kan sammenligne de bedste kosttilskud hos Bedstekosttilskud.dk. Det er vigtigt at finde de gode og rette tilskud. Der er især to vitaminer, der er vigtige at få for at hjælpe kroppen godt på vej om vinteren. Det er de to vitale C og D vitaminer.

Kosttilskud til at styrke immunforsvaret

C-vitamin kan vi få gennem kosten, men det er ikke alle der sørger for at få nok, derfor kan det være godt med et tilskud. C-vitaminen er nemlig ganske vigtigt for vores immunforsvar og giver os altså bedre forudsætninger for at kæmpe imod diverse sygdomme og infektioner. Det er vigtigt at sørge for gennem en lang, mørk og kold vinter. Derudover bidrager C-vitamin til dannelse af collagen, som er et protein, der er vigtigt for vores knogler, hud og sener.

Kosttilskud til at øge kroppens styrke

Et af de vigtigste vitaminer at få gennem den mørke vinter er D-vitamin. D-vitamin danner vi som udgangspunkt selv i kroppen, men dannelsen af vitaminet stopper om vinteren. Solens stråler er nemlig kilden til vores kroppes produktion af D-vitamin, så de mørke dage uden lys og sol, er altså årsag til, at vi mangler D-vitamin i løbet af vinteren. Mangel af D-vitamin kan fører til svækkede muskler og knogler, hvilket kan fører flere problemer med sig. En svækket krop er ikke en sund krop. Det er derfor vigtigt, at D-vitaminen kan produceres, så din krop får det, den har brug for. Indtaget af D-vitamin fra oktober til april anbefales desuden til alle voksne af både Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Du kan læse de opdaterede anbefalinger fra december 2020 på sst.dk.

Ingen kommentarer: