tirsdag den 16. februar 2021

De sundeste vaner for din krop

 


Motion

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at en af de sundeste ting du kan gøre for din krop, er at holde den i form. Det betyder ikke, at du skal kæmpe for at have six pack eller lårmuskler som træstammer. Det betyder, at du bør have et sundt forhold til træning. 


Når du træner, så er det ikke kun kroppen, der får noget ud af det. Din hjerne bliver også belønnet i form af frigivelse af blandt andet endorfiner. Til sammenligning kan det nævnes, at samme stof udløses når vi har sex, griner og er forelskede. 


Det sunde forhold til træning er for eksempel, at man giver kroppen lov til at strække ud efter øvelser, og at man giver den lov til at hvile sig i dagene mellem hård træning. Du kan med fordel fokusere på forskellige dele af kroppen på forskellige dage, så du ikke kun træner en enkelt kropsdel, som for eksempel armene. 

Kost

Næste punkt på listen over sunde vaner, er helt sikkert din kost. Det betyder mere end du tror, hvad du kommer i din krop via munden. Måske du har hørt om eller endda prøvet nogle af disse hurtigkure, hvor man kun må spise mad fra en næringsgruppe. 


Det anbefales dog klart, at man finder en god balance mellem proteiner, kulhydrater osv. En god sund kost opnår du ved at variere din kost og spise mange grøntsager og frugter. Du bør også sørge for at få masser af fibre og skære ned på saltindhold og sukker. 


Du behøver derfor ikke trække dig selv igennem det cirkus at skulle købe kun orange madvarer eller kun spise æg i en uge, hvis du i stedet holder dig til en dagligt varierende tallerken. På niccanet.fi kan du læse meget mere om korrekt diæt.


Mental træning

Når du har fået styr på kosten og motionen, så kan du tage fat på din hjernes gymnastik. Den bør ikke glemmes, hvis du vil holde krop og sind sundt. Det har aldrig skadet nogen at blive udfordret på opgaver, så længe de ikke skaber stress. 


Det er op til dig hvordan du bedst kan lide at styrke din hjerne, men der er et par metoder der har vist sig at være effektive. Du har sikkert hørt om mindfullness og meditation, men der findes faktisk mange flere måder, du kan træne din hjerne på. 


Den rette mentale træning kan forbedre sociale intelligens, reducere stress og kroniske smerter og give dig et større overskud til at løse opgaver. Du kan spille udfordrende spil, som sætter din logiske sans i spil. Du kan også lytte til podcast der for eksempel træner medfølelse og håndtering af vanskelige følelser.


Reducer stress

For at opnå et sundt sind, som er med til at sørge for en sund krop, så bør du også arbejde på at formindske stress. Stress kan vise sig fysisk i form af ondt i maven, indre uro, hovedpine, hjertebanken og vægttab eller øgning. 


Stress ses ofte over job- og/eller pengerelateret pres. Sport er en glimrende måde at slippe af med stress på. Hvis du nyder en god fodboldkamp engang imellem, kan du hos sportsbonus.net se odds for at vinde penge på sportsbetting og måske få bugt med de økonomiske problemer også. 

Ingen kommentarer: