tirsdag den 16. februar 2021

Gem dine minder i en scrapbook

 

Hvordan laver man scrapbøger?

Scrapbøger laves af alle dine minder og du kan putte hvad som helst i en scrapbog. Ofte laves de med billeder som fokuspunkt, men kan tilføjes alt for at pynte. Du kan inkludere bånd i flotte farver, tape med smukke mønstre, udklip fra aviser og meget mere. 


Du kan hos butikker som Panduro og Bilka og mange flere steder købe dig til et album til dine scrapbøger. Det er egentlig bare tomme albums, som du kan pynte ligesom du har lyst. 

Der findes også en masse hjemmesider, hvor du kan købe fotobøger eller få printet billeder direkte på tomme sider. 


Det vigtigste, når man laver scrapbøger, er at den er personlig. Du bør aldrig tænke på hvordan andre vil synes din scrapbog skal se ud og hvad den skal indeholde. Det er udelukkende op til dig. Så kom i gang med at pynte!  

Hvad skal man bruge en scrapbog til?

Scrapbøger er blevet mere og mere populære med tiden. Det er en måde man kan udtrykke sig kreativt, samtidig med at man gemmer sine minder på en flot og finurlig måde. 


Mange mennesker efterlader deres billeder og minder på deres computer i den digitale form, men det er da noget sjovere at sidde sammen i brændeovnens skær med en kop varm kakao og kigge i scrapbøger og tale om gamle dage. 


Du kan også helt selv bestemme temaet for dine scrapbøger. Det kan være du vil lave en sportsrelateret scrapbog, hvis du selv dyrker sport. Du kan også lave en scrapbog med dine ferier. Hos seam.fi kan du få flere gode ideer til dine scrapbøger. 

Hvad kan man komme i en scrapbog?

Som nævnt tidligere kan du komme hvad som helst i din scrapbog. I gamle dage bestod en scrapbog kun af billeder og tekst og måske lidt klistermærker. I dag er scrapbooking blevet til en større operation. 


Du kan i din scrapbog lægge tørrede blomster fra din ferie eller kvitteringen for den Lottokupon du vandt på. Du kan også printe fra nettet, noget der har betydning for dig. Måske en mail du har modtaget fra din chef eller billeder af gevinster på online spilleautomater som hos slotsbandit.dk


Du kan vælge at lave en scrapbog i 3D, hvor indholdet på siderne popper up. Det er også en populær form for scrapbooking, men kræver en smule fingersnilde. 

Populære scrapbøger

Nogle af de meste populære emner til scrapbøger er børnebøger og graviditetsbøger. Begge er en magisk tid, som man som forældre ønsker at gemme til evig tid. Din graviditets scrapbog kan have billeder af din mave der vokser og minder om de cravings du havde og de mest fjollede hormonbaserede skænderier. 


Den slags minder er så sjove at læse flere år efter, når man har glemt alt om de natlige cravings man havde eller hvordan man forberedte sig på fødsel. Det er også sjovt, når barnet selv er blevet voksen at læse om mor og fars prøvelser under graviditeten. 


Det samme gælder for børnebøger, som godt kan ende med at strække sig over et par albums. Man kan indsætte børnenes tegninger, sjove og søde meddelelser fra lærere og pædagoger og så videre. 


Alt det der betyder noget for dig/jer hører hjemme i jeres scrapbog og giver rigtige gode minder. 

Ingen kommentarer: