lørdag den 11. juli 2020

Konvertering af PDF til Excel online


Kender du det, at du har nogle data i et PDF dokument, som du gerne vil have overført til et Excel regneark? Så er det bare lige det, hvordan du får de data overført til Excel. Det er tidskrævende at taste alle data forfra ind i regnearket. Hvis du selv kopierer og overfører alle data, mister du formateringen, og der er en stor risiko for, at der opstår fejl.

Heldigvis findes der programmer, hvormed du nemt kan konvertere data online fra PDF til Excel. På den måde kan du spare dig selv for meget tid og besvær.

Fordele ved at bruge et online program til konvertering

Der er mange fordele ved at ved at bruge et online program til konverteringen. Det er nemt og hurtigt, du får hele din formatering med, og du undgår risikoen for fejl. Samtidig kan du foretage konverteringen direkte fra din browser, uanset hvor du befinder dig.

Fordele ved online programmer til konvertering:

  • Det er hurtigt og nemt
  • Du undgår, at der opstår fejl
  • Du får hele din formatering med
  • Det kan foretages fra din browser uanset, hvor du er.
Vi anbefaler https://www.pdftoexcelonline.com/da/ som er en gratis online tjeneste netop til formålet.

Det er besværligt selv at overføre data fra PDF til Excel

Når man skal overføre data til Excel, er der selvfølgelig den omstændelige måde med simpelthen at taste alle tallene forfra ind i regnearket. Den metode er der nok ikke mange, der synes, er særlig hensigtsmæssig, med mindre det drejer sig om meget små og overskuelige tabeller.

Det er også muligt selv at kopiere indholdet fra PDF filen over til dit Excel regneark. Det er dog meget besværligt og kan give mange problemer. Når du kopierer data på den måde, forsvinder hele formateringen med alle informationer om skrifttype, linjeafstand, afsnits- og sideopbygning mv. Sidenumrene kan pludselig blive en del af tallene i tabellen, eller header og footer kan blive en del af teksten. 

Afhængigt af karakteren af PDF filen, vil det være mere eller mindre besværligt. Hvis data allerede er organiseret i en tabel i PDF filen, vil de blive overført rækkevis, men kolonnerne forsvinder. Eventuelt vil der komme mellemrum mellem det, der før var kolonner. Det giver også problemer, især hvis teksten i kolonnerne selv indeholder mellemrum. 

Hvis du selv kopierer dine data fra PDF filen, er du derfor nødt til at gennemgå hele regnearket og rette det til efterfølgende. Det er tidskrævende, og du risikerer, at du overser noget, så der opstår fejl.

Sådan konverterer du nemt data fra PDF til Excel online

Den nemmeste måde at konvertere data fra PDF til Excel er ved hjælp af et online program, der klarer hele konverteringen for dig. Sådan konverterer du PDF til Excel uden at indtaste tal eller formatere celler. 

Når du bruger et online program til konverteringen, kan du være sikker på, at alle dine kolonner og din formatering følger med. På den måde slipper du for en masse besværligheder med at skulle kontrollere for fejl og lave rettelser bagefter. Det er nemt, og du kan foretage formateringen direkte fra din browser, uanset hvor du befinder dig.

Ingen kommentarer: