mandag den 25. maj 2020

Picasa app bliver til Google fotos


Hvis du er en af de hyppige brugere af Picasa app, så bør du læse med her. Picasa app bliver nemlig lukket ned, lyder det fra Google. Google har valgt at prioritere Google fotos, og vil derfor ikke længere holde Picasa-appen kørende. Men inden du bliver skuffet og øv over situationen, så er Google fotos et endnu bedre program, som du med fordel kan søge over imod i stedet for. Læs nedenfor, hvorfor Google fotos kan noget, som Picasa ikke kunne. 

 

En smartere billedapp

Noget af det, Google slår fast ved Google fotos, det er, at appen skulle være meget smartere og fungerer helt problemfrit. Både på mobilen og på nettet. Derfor er der ingen grund til at græde over spildt mælk, selvom Picasa ikke længere er tilgængeligt på app-markedet. Selvom du bruger behandlingsprogrammet til at samle alle dine billeder og videoer, så ligger de faktisk også inde i Google Fotos. Men frygt ej. Har du appen liggende på dit skrivebord, så kan du stadig tilgå dit billedbehandlingsprogram.

Det er nemlig ikke sådan, at appen helt lukker ned. Du har stadig mulighed for at bruge det, som du har gjort hidtil. Forskellen er bare, at Google ikke længere vil videreudvikle programmet eller komme med nye opdateringer.

Du må derfor regne med, at alle funktionerne forbliver de samme. Har du ikke appen, er det dog ikke muligt at downloade den. Den fungerer kun, hvis du har appen liggende på din computer allerede.

Det gode ved Google fotos er, at det er et nyere program end Picasa. Derfor anbefaler Google, at du prøver det i stedet for. Du vil hurtigt opdage, at det fungerer bedre end Picasa og giver dig endnu flere muligheder, end hvad du har været vant til hidtil. 


Hvad kan Picasa?

Hvis du ikke kender til Picasa, så er det helt grundlæggende et billedbehandlingsprogram, som Google står bag. Her kan du lave dit helt eget billedalbum, hvor du både kan uploade private billeder og videoer. Det smarte ved programmet har været, at du har mulighed for at dele dine albums med andre bruger.

Det er for eksempel en god idé, hvis du og din familie synes, det er hyggeligt at følge med i hinandens liv på den måde. Det kan være, du har børn. Måske sidder der nogle bedsteforældre derude, som gerne vil se forskellige billeder og videoer af de små poder.

I stedet for at sende alle billeder og videoer, kan du blot dele dem med dem i appen. Programmet koster ikke penge og kan bruges frit. Nu har du mulighed for at gøre helt det samme i Google fotos. Som sagt skal du ikke selv gøre noget for at flytte hverken billeder eller videoer over i det nye program.

Google har allerede sørget for, at alt hvad du havde i Picasa, nu er flyttet. Ligesom i Picasa, har du mulighed for at dele din album med venner og familie. Det kræver dog, at du slår deling til, når du opretter et album. Google fotos er ligesom Picasa helt kvit og frit at bruge.

Ingen kommentarer: