tirsdag den 18. juni 2019

Gør salg til din karriere


Mange drømmer om en karriere, hvor de kan tjene gode penge, have en hvis portion mængde frihed og udvikle sig, samt blive udfordret.
At få et job som sælger, kan være svaret på disse bønner, men det kommer ikke let. I princippet er det ikke svært at blive sælger. Sælgere bliver ansat forholdsvis ofte, og kræver ikke altid erfaring eller uddannelse. Men hvis du er interesseret i gode penge, frihed og udvikling, så skal du sigte højt indenfor salgsfaget. Hvordan du kommer i toppen af branchen kan være forskelligt fra person til person, men her kan du læse 5 råd til, hvordan du gør salg til din karriere.

Uddannelse
Som nævnt kan kravene til uddannelse variere meget indenfor salg. Hvis du virkelig vil nå toppen, kommer du dog ikke udenom det. Det kan i enkelte tilfælde svare sig med en længere universitetsuddannelse, men ofte kan de mindre også gøre det. Der findes specifikke salgsuddannelser, som ikke tager mere end to år. Disse uddannelser kan give dig grundforståelsen, samt gøre dig til et mere sikkert kort for en virksomhed at satse på. Uddannelse kan lære dig om salgsteknik, salgspsykologi, eller hvordan forretning, handel og salg hænger sammen. 


Erfaring
For at nå toppen, må man starte på bunden, specielt indenfor salg. Mange anser kold kanvas som et mindre attraktivt job. De færreste gider at ringe helt fremmede mennesker op, som bare knalder røret på, og ikke gider tale med en. Det kan da også være enormt psykisk hårdt, men man lærer ganske enkelt en masse af det. Så selvom det ikke virker mest spændende, så se det som en mulighed for at få foden indenfor branchen og tilegne en masse erfaring.

Udvikling
I forbindelse med ovenstående er det også vigtigt at nævne udvikling. For udvikling kommer med erfaring. Salg handler på mange måde om at bevæge sig ud af sin comfort-zone. Ved at gøre ting, som kan føles utrygt i starten, kommer du altså til at udvide din comfort-zone og derved udvikle dig. Ingen starter som en super sælger. Alle har startet fra nul, udviklingen skal nok komme, hvis du opsøger den.

Netværk
Rigtig mange ansættelser sker på baggrund af netværk, mere end de kommer gennem jobopslag og klassiske rekrutteringsprocesser. Din bedste vej ind i en virksomhed er, gennem folk du kender. Så hvis du drømmer om en karriere indenfor salg, så skal du arbejde på dit netværk. Dette handler ikke kun om dit eget job, men også når du skal skaffe kunder. Jo bredere og mere solidt et netværk du besidder, jo nemmere bliver det også at finde kunder, som vil lytte til dig.

Hårdt arbejde
Som med alt andet man kan blive dygtig til, kommer du ikke udenom hårdt arbejde. Hvad end du drømmer om at være professionel fodboldspiller, læge, eller sælger, så skal du knokle hårdt, hvis du vil nå dine mål. Der er rift om de gode jobs, og hvis andre knokler hårdere end dig, så får de jobbet. Så hvis du ønsker en karriere indenfor salg, så er det på med arbejdshandskerne, og ring til nogle kunder.

Ingen kommentarer: