onsdag den 29. maj 2019

3 skarpe bud på smart haveindretning anno 2019


Er du den heldige ejer af en bolig, der har en dertilhørende have? Eller er du andelsejer eller bor til leje i bolig, hvor du deler et grønt fællesareal eller en gårdhave med andre? Det kan også være, at din matrikel inkluderer en stor og rummelig terrasse? Uanset hvilken type udendørsareal der er aktuel for dig, gælder det om at få indrettet og udnyttet arealerne optimalt, så du og din eventuelle partner og børn kan få mest mulig glæde heraf til sommer.
Men er du opdateret på de nyeste indretnings-trends og modetendenser, når det kommer til have og udendørsarealer? Og mangler du måske inspiration til, hvordan du tænker i 2019-moderigtig haveindretning? I så fald er du landet det helt rette sted. I dette indlæg giver vi dig tre skarpe bud på, hvordan du kan indrette din (gård)have eller terrasse på en smart og anderledes måde.

#1 Tænk i sociale havemøbler – på den intime måde

En af de gennemgående tendenser på modescenen for haveindretning er en generel opprioritering af den sociale dimension, når der skal tænkes i investering af havemøbler. Havemøblementet skal gerne lægge op til at invitere til socialt samvær, hyggestunder og selskabelighed, og derfor gælder det om at tænke i større havemøbelsæt fremfor enkeltstående havestole og små caféborde. Det behøver dog langt fra kun at begrænse sig til klassiske bord og stole-sæt, men kan meget vel også tage form som udendørs sofaarrangementer og lignende sociale konstellationer. Eller hvad med et alternativt bud i form af en gyngebænk eller hængesofa til to personer eller en firmands-udgave, hvor du og din partner såvel som hele familien kan slappe af og hygge, imens I gynger.

#2 Bring den afslappede indendørsstemning ud i haven

En anden agendasættende modetrend på indretningsfronten anno 2019 sætter fokus på komfortoptimerede møbler, hvilket i den grad også gør dig gældende i forhold til haveindretning. Derfor gør du klogt i at overveje, hvordan du kan gøre dine eksisterende havemøbler endnu mere behagelige – eksempelvis ved hjælp af hynder, pyntepuder eller tæpper – eller hvorvidt du skal investere i nye komfortmøbler til haven.
Ønsker du et lidt anderledes og moderne udtryk, der samtidig yder et højt komfortniveau, kan du for eksempel indrette udendørsarealet som et loungeområde med tilbagelænede liggestole og loungesofaer i vaskeægte New Yorker-stil. En oplagt og trendy måde at skabe optimale betingelser for afslapning og feriestemning i din have. Tag et kig på disse lækre Polyrattan loungesæt, der lægger op til timevis af komfortabel afkobling i solen.

#3 Sæt hyggebelysning på haven – med kulørte lamper og lanterner

Når sommeren og solen kommer frem, betyder det for rigtig mange haveejere, at de kan nyde godt af de lange, lune og lyse sommernætter udendørs. Men når tusmørket falder på, kan det være fordelagtigt og formålstjeneligt at have lidt god og hyggelig havebelysning.
Blandt de førende modetrends på dette felt finder vi blandt andet brugen af kulørte lamper, diverse lyskæder og ikke mindst lanterner, der kan sætte en afslappet, autentisk og behagelig stemning i haven. Med disse lyskilder bliver du ikke generet af skarpt, hvidt eller blåligt lys, men kan nyde godt af rolig og varm belysning, der skaber en intim og harmonisk fornemmelse.
Med disse tre gode inspirationstips vil din have hurtigt kunne bliver 2019-opdateret og klar til den kommende sommer.

Ingen kommentarer: