tirsdag den 9. april 2019

Gode tips til at gøre din have sommerklar


Inden længe er sommeren igen på vej. De lune dage vender tilbage, så vi kan bruge mange timer udendørs. Men er din have overhovedet sommerklar? Hvis ikke, så kan du med fordel læse med videre i dette indlæg. Her finder du nemlig en række gode tips til, hvordan du forholdsvist nemt og hurtigt kan pifte din have op, så den er helt klar til sommeren. Læs med, og bliv inspireret.


Fjern ukrudt og blade, og beskær, hvor det er nødvendigt

Det første sted, du bør starte, hvis du ønsker at gøre din have klar til sommeren, er ved at gennemgå haven for blade og ukrudt. Fjern disse ting fra haven, så bedene er klar til at skyde smukke blomster, mens græsset er klar til at blive betrådt med bare tæer.

Hvis du har frugttræer i haven, så kan det være en god idé at beskære disse, så de er klar til at berige dig med skøn frugt. Andre planter og buske behøver faktisk ikke at blive beskåret, medmindre det er, fordi du ønsker, at de skal være mindre eller have en særlig form.

Pynt dine bede med smukke og farverige blomster

Når du har ordnet dine bede, så de er fri for både ukrudt og blade, kan du med fordel vælge at plante nogle smukke blomster efterfølgende. Der findes mange forskellige blomsterarter, som du kan vælge at plante i din have.

Uanset hvilke du vælger, kan du være sikker på, at de vil pynte i haven og skabe en rigtig sommerstemning. Du kan både vælge at plante forskellige sorter i mange flotte farver eller holde dig til en bestemt sort – det afhænger udelukkende af din smag.

En terrasse gør haven mere brugbar

Hvis du drømmer om at udnytte de varme sommerdage, så bør du få anlagt en terrasse i haven. Med en terrasse kan du bruge haven til mange forskellige ting såsom grillaftener, spilledage, eller du kan sidde ganske afslappet med en god bog.

Afhængig af, hvor stor en have du har, kan du vælge at anlægge en stor eller en lille terrasse, som matcher dine behov perfekt. Der findes mange forskellige typer af havefliser på markedet, som du kan anvende. Hos jem & fix kan du eksempelvis finde et stort udvalg af havefliser til attraktive priser.

Find havemøblerne frem, og nyd det gode vejr

En terrasse er ikke meget værd uden havemøbler. Derfor skal du naturligvis også have fundet alle havemøblerne frem, så du kan sidde i haven og nyde det dejlige vejr. Hvis dine nuværende havemøbler er slidte, kan du med fordel slibe og oliere dem, eller du kan gå på jagt efter nogle helt nye.

Hvis du har en solvogn, en parasol eller en hængekøje, skal disse ting naturligvis også findes frem, så du rigtig kan sidde i haven, når vejret tillader det.
Hvis du følger ovenstående tips, er der garanti for, at din have bliver sommerklar til både grillaftener og hyggelige eftermiddage med sjov og leg.

Ingen kommentarer: