mandag den 15. april 2019

3 gode råd til at gøre din have mere indbydende


Nu står foråret og sommeren for døren. Og snart er det tid til at sætte sig ud og nyde det gode vejr. Både til måltider og hyggestunder. Men hvis ikke din have giver anledning til en afslapningsstund, er tendensen at blive indendørs.
En have skal være indbydende og tilbyde muligheder alt efter behov og humør. Hvis du er en familie, skal din have kunne rumme alle størrelser. Derfor er det vigtigt at tænke indretning af haven som en helhed. Og ikke kun blomster og bede. Her får du tre råd til, hvordan du kan gøre din have langt mere hyggelig.

 

Skab en unik og personlig hyggekrog

Den ultimative måde at skabe hygge i en have er med en hyggekrog. Det lille sted i haven, der er uforstyrret. Og hvor din personlighed får frit spil. Her skal der være plads til de ting, du elsker. Måske det er at læse. Eller måske det er at lytte til podcasts.
Hyggekrogen skal være det sted, hvor du har tid til dig selv. Ønsker at udfolde dine evner i et udekøkken eller have mulighed for fordybelse, hvor et havebord er nødvendig, så gør plads. Hos denne leverandør kan du finde Toscana havemøbler, som kan gøre din have mere personlig.  
Lægger haven ikke op til en hyggekrog, er der stadig muligheder for at skabe et stressfrit sted. Stedet kan bestå af en madras på græsset med puder og tæpper. Og måske en eller to lyskæder. Vælg desuden farver, som gør dig glad, og som afstresser dig. Prøv generelt at tænke ’less is more’.

 

Skab plads til hele familien og gæster

Er I en familie, skal der være plads til alle i haven. Enhver størrelse i familien skal have lyst til at tilbringe tid i haven. Som alternativ til en personlig hyggekrog kan denne bruges i selskab med familien. Her skal det være attraktivt for hele familien. Og alle i familien skal kunne komme helt ned i gear her.
Spørg din familie, hvad de har af ønsker til haven. Hvis du ved, hvad de ønsker, kan du bedre sammensætte haven. Måske du kan inddele haven i områder. Der kan være et legeområde med aktiviteter. Der kan være et mere voksent område, og der kan være et område til personlighed og fordybelse.
Derudover kan du med fordel gøre plads til et område med fællesskab og gæster. Med god plads til et havebord og en grill vil naboerne føle sig velkomne. Et sofaområde med bløde hynder, lys og plads til afslapning kan også være en god inspirationskilde.

 

Vælg elementer, du bliver glad af

Står du overfor en fuldstændig renovering af din have eller en opfriskning, skal du hele tiden have dig selv med. For at opnå det bedste resultat skal du vælge elementer, som gør dig glad. Det gælder både blomster og træer samt møbler og grill. Haven bliver mest indbydende, hvis den udelukkende består af ting, du har lyst til at bruge hver dag.
Selvom du skulle eje en mindre have, vil du stadig have mulighed for at sætte dit personlige præg. Tænk igen i områder, således din have bliver mere overskuelig. Nu har du forhåbentlig fået inspiration til, hvordan du kan få mest ud af din have – så det er bare med at finde den kreative side frem.

Ingen kommentarer: