onsdag den 14. november 2018

Gratis FTP-klient til både Windows og Mac


WorldWideWeb er så allesteds nærværende, at mange mennesker tror, at den er internettet, eftersom den står over for det – det må medgås – som en stadig voksende del. Der er e-mail, Usenet (for nyhedsgrupper) og FTP.

FTP står for File Transfer Protocol og anvendes til lagring og overførsel af filer over internettet. Selv om den i høj grad overgås af web – og det er muligt at tilslutte online lagring gennem din webbrowser – så er FTP stadig en værdifuld hjælp, for dem hvis forretningsgang involverer overførsel af et stort antal filer over internettet og som finder, at e-mail, eller weboverførsler ikke er i stand til at tage hånd om deres behov.

Som følge heraf viser FTP-klienter, som Filezilla sig stadig at være populære og nu er der en FTP-klient på scenen, som i væsentlig grad vil kunne omdefinere landskabet. Cyberduck er allerede velkendt for Mac brugere, men er nu blevet flyttet over til Windows og tilbyder langt mere end blot en enkelt FTP-klient: Den supporter også FTP/TFL, SFTP, WebDAV, Amazon S3, Google Docs, Google Storage, Windows Azure og Rackspace Cloud Files.

Så snart det er installeret, vil programmet spore alle FTP-konti hos andre klienter (indbefattet Filezilla) og importere dem over – du vil så se en liste over alle forbindelser, som en række af drevikoner: Klik én for at tilslutte, eller installér en ny forbindelse manuelt. En Explorer-agtig visning af din fjernadresse vil blive åbnet og sætte dig i stand til at browse dine filer. Download og uploading kan foretages via de leverede kontroller, men vi havde problemer med at få programmet til at uploade noget som helst ved brug af upload tasten.

Heldigvis supporter Cyberduck komplet drag-and-drop fra andre mappevinduer og dette fungerede uden nogen problemer. Programmet er open source, men du vil blive anmodet om at give en donation, hver gang en ny version bliver frigivet. Det er stadig lidt for tidligt for denne Windows-version, men der er tegn på, at den vil kunne blive en seriøs medspiller på FTP klientmarkedet.


For at undgå, at den data og de filer som du overfører via dit FTP-program bliver kompromitterede bør du anvende en real-time antivirusløsning som f.eks. BullGuard Antivirus. Husk også altid at anvende SFTP for at opnå den højeste grad af kryptering på din dataoverførsel.

Ingen kommentarer: