mandag den 19. marts 2018

Sådan får du hurtigt professionel billedbehandling


Vi lever i en digital tid, hvor det visuelle fylder en stor del af vores hverdag. Hver dag mødes vi af billeder, der slås op på de sociale medier på telefonen og computeren. Disse billeder er alt fra memes på Facebook, som vi tagger vores venner og familie i, til vores personligt delte billeder på Instagram. Uanset på hvilken platform og uanset formålet, så ønsker vi alle at dele fede eller smukke billeder. Derfor må vi af og til ty til forskellige former for billedbehandling for at opnå den ønskede effekt. Der er mange tilgængelige gratis programmer og billige apps, som kan give dig gode resultater indenfor dette felt.Programmer

 
Hvis du har Windows 10 kan du i Windows indbyggede billedbehandlingsprogram ”Billeder” nemt og hurtigt redigere dine billeder. Programmet findes ved at klikke på Start-knappen og vælge Billeder.


I dette billedbehandlingsprogram er det let at klare al basal fotoredigering. Billeder kan beskæres, skæve horisonter kan rettes, lys og farver kan justeres, ligesom at diverse effekter og filtre også kan påføres billederne under redigeringen. Programmet er meget basalt, og egner sig ikke til dem, som normalt ville foretrække større programmer som Photoshop.Et andet lettilgængeligt program er PhotoFiltre Free, som er gratis udgaven af det populære PhotoFiltre Studio. Programmet er designet til dig som ønsker et hurtigt og nemt fotoredigeringsprogram.

Programmet giver rig mulighed for diverse redigeringer på billederne. Der er mulighed for at lave både mere simple og mere avancerede ændringer på dine billeder.


Programmets forskellige filtre kan desuden give dig den stemning, som du leder efter.
 

Gratisudgaven kan desuden bruges som værktøj til at rette op på diverse mangler og fejl på billedet. Det er fx muligt at fjerne røde øjne, skrive en tekst på billedet og lægge farver på m.m.
Et godt råd er her at fravælge den ASK toolbar, som følger med appen, medmindre du også ønsker den installeret. Programmet er gratis grundet at producenten tjener penge, når nogen installere toolbaren.


Vil du have et alternativ til Photoshop? Så er det Gimp, du leder efter. Gimp kommer tæt på Photoshop, når det kommer til funktionalitet. I Gimp er det muligt at arbejde med avanceret fotoredigering herunder lag, markeringer og farvekanaler. Gimp fungerer, uanset om du har PC, Mac eller Linux.


Gimp har dog en anden brugerflade end Adobe Photoshop, og det kan godt kræve tilvænning, hvis du tidligere har arbejdet med redigering i Photoshop.

Apps

 
Hvis du har brug for en fotoredigerings-app til telefonen, så er Apples Design Award Winner fra 2017, Enlight, måske lige noget for dig. Enlight er en såkaldt all-in-one photo editor. Appens design gør det let at finde rundt, og nemt at bruge. Der er desuden utallige muligheder for forskellige former for redigering. Lige fra farver, lys, form, filtre, flere lag, tekst og tegning til dobbelteffekter, og meget mere. Appen er at finde i
Appstore.


Der er altså mange billige alternativer til dyrere billedbehandlingsprogrammer. De fleste af os har bare brug for simple programmer, hvor vi let kan navigere os rundt, og hurtigt kan få fikset de fejl og mangler, som der er.


Det er bare at kaste sig ud i dem.

Ingen kommentarer: