onsdag den 18. november 2020

Sådan opdaterer du driveren på din PC

 

Hvad er en driver, og hvorfor er det vigtigt, at den er opdateret? Hvis du ikke er klar over det, så læs godt med her.

En driver er din PC’s kommunikation med din hardware. Hvis driveren er beskadiget, langsom eller blot ikke opdateret, vil du opleve tydelige udfordringer.

Det kan være nedbrud, frysninger og bluescreens, altså scenarier du gerne vil undgå.

Hvordan opdaterer du så din driver? Det gør du ved at undersøge markedet for opdateringer og vælge den, du skal bruge.

Med dine optimerede driver er det med også at være helt sikker, når du søger online. For det er ikke kun driveren, der kan være dysfunktionel.

Undgå nedbrud, frysninger og bluescreens

Vi har alle sammen prøvet det. Pludselig fryser computeren. Pludselig er den bare sort - blå. Og vi aner ikke, hvad vi skal gøre.

Måske er det bare tid til en ny computer, hører du dig selv sige.

Hvis pengene ikke lige er til det, eller hvis du bare behandler dine ejendele med respekt, vil du formentlig kigge efter andre løsninger for et nyindkøb.

For er det ikke muligt at redde din gamle computer? Er det ikke muligt at opdatere den, så diverse fejl bliver slettet og erstattet med en ny opdateret driver, der kan forbinde din aktivitet på din PC?

Jo, det er muligt. Hvis du oplever en af ovenstående, vil det formentlig kunne blive fikset med en opdateret driver.

Det er dog ikke alle computere, der kan fikses så let. Din computer kan fejle flere forskellige ting, det kunne være en virus, der nedbryder din computer.

Men at opdatere din driver vil ikke være noget ringe bud på, hvordan du optimere din computers brug.

En opdatering er simpel og skal ske ofte

Helt konkret finder du en driveropdatering, der lyder som noget, du skal bruge.

Alt efter hvor dit problem ligger, vil du kunne finde en opdatering, der understøtter din driver og forhåbentlig forbedrer kvaliteten.

Det kunne være dit lydkort, firewire, ethernet, videokort osv. Alle er de mulige at opdatere, hvis de ikke fungerer på din PC.

Hvornår skal du så opdatere din driver? Ofte vil det blive gjort, når der er opstået en fejl. Det er sjældent, at en god drivers arbejde bliver værdsat. Det skal bare fungere, gør den ikke det, så skal der gøres noget.

Det vil dog være en klog idé allerede at opdatere, når du bemærker en mild svækket ydeevne.

Vær helt sikker, når du bevæger dig online

Der kan også være noget andet galt med din computer. Det kan være en virus, der modvirker din driver, der fjerner din data eller der bimler og bamler med diverse reklamer.

I så fald skal du først og fremmest have hentet et antivirusprogram. Det kan du gøre på Avast-Antivirus.dk. Her finder du både et gratis abonnement, men også et betalingsabonnement, der styrker din sikkerhed betydeligt.

Om du har penge til det eller ej, så skal du have et antivirusprogram, alt andet er direkte åndssvagt. Hvorfor gøre livet nemmere for hackere?

Ingen kommentarer: