tirsdag den 4. december 2018

Find et virusprogram, der passer til dig

Antivirusprogrammer er et must, når du surfer rundt på internettet – uanset om du er en erfaren computernørd eller blot bruger din computer til nødvendigheder. Det behøver dog ikke koste alverden at få et antivirusprogram til din computer, da mange programmer kan downloades helt gratis. Dette skulle man imidlertid tro, ville have betydning for effektiviteten, men det er ikke tilfældet. Det handler blot om at vælge det program, der kan beskytte din computer bedst muligt. Derfor er et antivirusprogram nødvendigt

Idet usikkerheden på internettet bliver større grundet det stigende antal trusler, er et antivirusprogram en nødvendighed. Nogle gange er en potentiel virus ikke tydelig for den almindelige bruger, og ofte kan det være svært at skelne, hvilken hjemmeside eller hvilket link man skal holde sig fra. Derfor er et virusprogram meget anvendeligt.

Antivirusprogrammet scanner selv eventuel mistænkelig adfærd, hvorefter adgang til hjemmesiden blokeres, hvis programmet mener, der skulle være en reel risiko for virus. Denne proces sker løbende, således du hele tiden er garanteret beskyttelse.

Da flere antivirusprogrammer har forskellige funktioner, kan det være svært at finde ud af, hvilket program der passer til dig. Som udgangspunkt er det en god idé at have to til tre bud på gratis antivirusprogrammer. Dette gør din udvælgelse mere overskuelig, og du kan nemmere vælge netop det program, der kan leve op til dine forventninger – og passe på din enhed og dine oplysninger.

Selvom man ofte forbinder et antivirusprogram med et program på sin computer, kan disse også findes til mobiltelefoner. Hvis du eksempelvis ejer en Android, kan du finde flere antivirusprogrammer, som kan være med til at beskytte din data på din mobil. Disse programmer kan også hentes ned gratis, og de findes oftest i form af en app.

Fordele og ulemper ved gratis antivirus

Som udgangspunkt er der kun fordele at finde ved et gratis antivirusprogram. Ved nogle antivirusprogrammer må du dog være opmærksom på, om dette ene program dækker nok. I nogle tilfælde er det nødvendigt, at du henter flere forskellige programmer, således du er dækket ind på alle områder. Dette kan være en smule kompliceret, hvis man ikke har styr på indholdet i programmerne.

Desuden indeholder de betalte antivirusprogrammer flere funktioner, som er med til at beskytte din enhed. Når du betaler for et antivirusprogram, er du sikker på, at det enkelte program dækker nok i sig selv, hvorfor det ikke er nødvendigt med flere programmer. Det er ligeledes ikke alle udbydere af gratis antivirusprogrammer, der tilbyder support. Denne mulighed er derfor værd at tage med i dine overvejelser, afhængig af hvor meget hjælp du forventer, du kunne få brug for.

Hvis du ønsker et gratis antivirusprogram, som i øvrigt er en helt udmærket løsning, skal du dog være opmærksom, når du besøger hjemmesider, der tilbyder programmerne. Enkelte hjemmesider kan faktisk i sig selv være farlige blot at besøge, da de ikke er antivirusprogrammer, men i virkeligheden er hjemmesider, der kan tilføre din enhed virussymptomer.

Ingen kommentarer: