mandag den 5. marts 2018

Inficeret? – Køb anti malware!

Malware er kort sagt en overordnet betegnelse for en række programmer, der inficerer computeren. Under malware hører derfor både spyware, virus, orme, adware og trojanske heste. Spyware finder alle mulige informationer om computerens indehaver, mens virus ødelægger computerens programmer og filer så snart de bliver åbnet. Orme har sit navn fordi det er programmer, der kopierer sig selv og gør computeren langsom ved at fylde. Adware fylder reklamer ind på computeren, som kommer frem i pop-up vinduer, når man åbner forskellige hjemmesider. Det gælder især, når man åbner hjemmesider, som ikke er sikre. Trojanske heste er programmer, som man selv har downloadet, uden at vide, at det er inficeret. Ofte følger trojanske heste med et andet program, som man i god tro har downloadet til computeren.

Hvorfor får man malware?

Man kan risikere at få malware, hvis man f.eks. benytter sig af usikre hjemmesider eller trykker på et link, der straks inficerer computeren med malware. Det kan også forekomme gennem mails fra ukendte afsendere eller via et nyt program, man har downloadet til computeren, som ikke er helt sikkert. Hvis man har en computer, der er inficeret med malware, kan det f.eks. resultere i at oplysninger om bankkonto og kreditkort bliver oplyst til fremmede mennesker. Disse personlige oplysninger kan derfor blive brugt af fremmede mennesker til at hæve penge, overføre penge eller købe en hel masse på en anden persons regning. Man kan også risikere, at vigtige dokumenter og data forsvinder fra computeren og kun kan fås igen, hvis man indbetaler et symbolsk beløb til et mistænkeligt kontonummer i Indien eller Zimbabwe.


3 tegn på, at computeren er inficeret med malware

Det er ikke altid lige nemt at opdage, at computeren er inficeret med malware, så derfor kan det være nyttigt at vide, hvilke tegn, man skal holde øje med.
  1. Pop-up vinduer er i højere grad begyndt, at dukke frem, når du klikker dig ind på forskellige hjemmesider.
  2. Computeren er blevet meget langsom på det seneste og du husker ikke, at du har downloadet tunge programmer eller filer, der burde gøre computeren langsommere.
  3. Programmer bliver åbnet, selvom du ikke har valgt at åbne dem.

Derfor skal du købe anti malware

Det er vigtigt at huske på, at selvom der er nogle tegn du kan holde øje med, hvis du skal vide, om computeren er inficeret med malware, så kan det være en god idé, at have et anti malware-program. Anti malware-programmer scanner lynhurtigt computeren igennem for malware og sender dig derefter besked om de eventuelle trusler, der måtte være, så det derefter er op til dig hvilke programmer, der skal slettes. Hvis man ikke har nogen anelse om, hvilke programmer, der potentielt kunne indeholde malware, og hvilke programmer, der er sikre, kan man ofte finde en liste hos anti-virus udbyderne. Anti malware-programmer sikrer derved hurtigt og nemt, at computeren bliver inficeret med malware. På den måde sparer man også sin egen tid, da man ikke selv skal holde øje med eller tage stilling til, hvornår der er fare for malware. I sidste ende er det også pengene værd, da computeren ellers nemt kan blive inficeret med malware. I så fald kan det ende med, at computeren ikke kan bruges, og man derfor må spæde penge i en ny computer.

Hvilken anti malware er bedst?

Når man skal købe anti malware-programmer, er det en god idé at sikre sig, at selve programmerne ikke er inficeret med malware. Styr derfor udenom de programmer, der skilter med at være gratis eller billige, men samtidig ikke har nogen anmeldelser bag sig. Du skal gerne finde et anti malware-program, du har hørt om eller har læst gode anmeldelser af, for at sikre dig, at programmet er sikkert. De bedste anti malware-programmer til danskerne har som regel tekst på dansk, så man som køber ikke skal føle sig utryg ved programmet.

  • Anti Explorator: Anti Explorator er f.eks. et program med dansk tekst og dansk kundeservice, som endda også kan hentes i en gratis version som en start, hvis man blot ønsker at programmet skal søge og finde de inficerede programmer. I købeversionen finder Anti Explorator først de trusler, der måtte være, og sørger derefter for at blokere programmerne, der ellers kan ødelægge computeren. Programmet kan også bruges, hvis computeren allerede er blevet inficeret med malware, da det også kan identificere og fjerne de inficerede programmer i dette stadie. Man skal desuden ikke være nervøs for, om Anti Explorator bliver for gammelt og pludselig ikke kan fjerne noget malware, da programmet hele tiden er opdateret, så det kan fjerne alle inficerede programmer. Et af de ting, som udbyderne af programmet også skilter med er, at programmet kan indstilles efter lokale forhold, så man hele tiden kan få hjælp på det lokale sprog. Der kan f.eks. være ét problem i Danmark, men et helt andet, hvis man bor i Sverige. 
Køb Anti Explorator -  Anti Malware på dansk her  • Zemana Anti Malware:
    Zemana Anti Malware er et program, der både kan fås I en version til computeren og i en anden version til smartphone. Programmet identificerer hurtigt de programmer, der er inficeret med malware, og fjerner dem herefter. Det samme gør programmet med uønskede annoncer og toolbars, der måtte dukke op undervejs på internettet. Det tager højst 5 minutter for programmet, at scanne computeren igennem for malware, hvilket mange andre anti malware-programmer gør på flere minutter og endda timer. Det betyder dog ikke at programmet ikke er effektivt til, at få scannet alle programmer på computeren igennem grundigt nok. Derudover er man sikret teknisk hjælp med programmet 24 timer i døgnet, hvis man skulle få brug for det, når man har købt Zemana Anti Malware. Man kan starte med at købe en gratis version, som indeholder malware identificering og fjernelse af disse, browser hijacker removal, samt en effektiv rootkit og bootkit identificering og fjernelse heraf. Købeversionen koster 186kr. om måneden og indeholder naturligvis en hel del mere, bl.a. det der kaldes ’real time protection’, ’anti ransomware protection modules’, ’increased zero-day malware protection’ og 24/7 teknisk support. 
Køb Zemana Anti Malware her
Køb Zemana Anti Malware her