torsdag den 22. oktober 2009

Se videoen: Oprah - The Happiest People on Earth

Så har venlige mennesker lagt det online på YouTube. Se indslaget på video i fuld længde lige her... Beklager at den er delt op i fire videoklip. Håber du overlever :-)

Del 1:Del 2:Del 3 (overlapper lidt del 2):Se flere indlæg om Oprah her!

Nyhed: Sign op som fan af Det Bedste på Facebook HER og få dagens link hver dag!

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Godt reklame for danmark maa man sige. Omend det minder mig lidt om den star trek episode hvor besoeger den der utopia planet.

Og de fire kvinder er da helt sikker ikke overklasse overhovedet ... nej nej ... helt almindelige danskere ...

Anonym sagde ...

Haha, det er da bare slet ikke et almindeligt hjem og "almindelige" kvinder. Høje, tynde og blonde kvinder. Findes der ikke andre typer?

Da en udlændning gik forbi sagde hun at vedkommende sikkert ikke kom herfra.. Jeg tror vist ikke at Nanna kommer herfra.

Anonym sagde ...

Du godeste... den almindelige dansker udtrykker sig generelt bedre på engelsk, end de to (ellers søde) overklasse-løg formår at gøre i showet. En meget smuk fremstilling af Danmark bliver det dog til, men desværre præget af en meget simpel og lidt ensporet fremstilling.

Anonym sagde ...

Jeg sad nu og fik en stolt følelse over at være dansker da jeg så klippet:P
Og desuden synes jeg sgu' de piger klarede det ret godt - prøv lige at forestil jer, hvor anspændt man må være når man ved, at der er 11 millioner der ser showet!!! ... og for deres alder er de nu ikke overklasse løg blot almindelige danskere med god stil - husk lige på at lejlighederne var små!!
og som en krølle på halen vil jeg lige kommentere, at JA de var flotte, blonde og lækre .. men ved I hvad .. vi er sgu da også et kønt folkefærd!! Tænk lige over det og sammenlign os med andre lande!!
Så optur, at det med at være miljøbevidste også lige blev nævnt. JOIN US resten af verden!
Godt gået.
Heidi F, Århus

Anonym sagde ...

Typisk tvshows-reklame. Man finde først en velhavende dansk familie, som bor i en penthous lejlighed i det indre København, endda i flot dansk arkitektonisk design. Den type lejligheder er alt andet end et typisk dansk hjem. Så det må siges at være en helt afsporet fremvisning af et normalt dansk hjem. Den anden families hjem er mere normalt, men faderen i familien er en velkendt dansk DJ som har sine kontakter i USA og derved fik oprah på besøge...så ikke tilfældigt. Han kaldes DJ-noice. Ingen tvivl om at Danmark har et af verdens bedste velfærdssystemer og at danskere dermed har et forholdsvis let og bekymringsfrit liv. Men jeg har mødt folk fra hele verden som virker langt mere glad end fleretallet af de danskere jeg kender. At alt er bekymringsfrit fører ikke normalvis til lykke. Synes udsendelsen skulle have fokuseret på netop vores velfærd og alle de ting vi får for vores skattekroner og ikke hvor lykkelige vi er eller hvor lidt danske kvinder ønsker at blive gift osv. Det hele bliver ligesom en slags soap opera, blot tilpasset oprahs tv-show. Der fokuseres på hjemmet, på hvad dansk succes er, på hvorfor danske kvinder ikke drømmer om at blive gift, på hvor sikkert det er at efterlade børn uden opsyn blablabla...Man kan ikke danne et nuanceret billede af en nation ved at se to hjem som iøvrigt repræsenter de veluddannede og velhavende danskere og et 30 min møde med 5 kvinder på en cafe'...nu må de sku lige tage sig sammen. Hvad med også at interviewe dem som synes vi betale for høj skat og modsat. Se en penthouse lejligheden samt hr. og fru. Danmark der får deres eftermiddags kaffe med småkager. De unge som drikker 3 gange om ugen fra de er 11år gamle og til de fylder 30år. Jeg kunne blive ved. Jo Danmark fremstilles som et rent klinisk, velorganiseret land hvor alle render rundt og smiler og har masse af penge. Vi fremstilles som vi ideelt set gerne vil ses på udefra, men som under overfladen er langt fra sådan den almindelige dansker lever eller går rundt og har det. Så kan vi klappe os selv på skulderen og prale af at være danske...(vi er måske også det mest indelukket folkefærd, fremmedfjendske, med en af verdens højeste selvmordsrater, hvor flest unge tager stoffer og drikker mest osv) Hvorfor mon Danmark ikke ønsker at vise de ting frem. Jeg ville også skjule alt mit rod derhjemme, vhis jeg fik besøge.

Anonym sagde ...

Jeg fik sku også en stolt følelse da jeg så filmen. Det er klart det er ens hjemmeland som vises positivt frem for hele verden. Problemet er, at udsendelsen viser et ensporet billede af Danmark. Det viser et pænt og overfladisk billede af Danmark. Jeg holder selv af Danmark og ved hvor heldige vi er. Har boet 2 år i Tokyo, så er klar over at vi i Danmarke har en høj levestandard, men så lykkelige som danskerne fremstilles, er vi sku ikke. Hvis du spørg en dansker, om han/hun er lykkelig for at leve i et land som danmark, ville de fleste sige "ja", men det er ikke det samme som at svare "ja" til om man ER lykkelig. Og iøvrigt valgte Oprah de pæne familier til at repræsenter Danmark, hvilket er godt for Danmarks ry i omverdenen, men det er satdig en ensporet fremstilling. Jeg er stolt af Danmark, men ikke specielt stolt af fremstillingen, synes den er overfladisk. Det er måske også svært at lave et nuanceret billede på baggrund af 15 min indslag?

Anonym sagde ...

hold da op to naive piger, kunne de virkeligt ikke finde to piger der faktisk kan tænke selv?
som om at de fleste danskere for fri kl 16. det er er sgu da kun i overklassen. i den underklasse jeg ser, skal man da være heldig når man får fri kl 19.00 og det er da selv om man møder kl. 8.00. 37 timers arbejdsuge eksistere ikke i underklassen.
og det lejligheder de bor i koster jo det samme om måneden som jeg tjener på 3 mdr.
det var da godt nok nogle overklasse tøser af dimensioner. og som om at succes bliver målt i om man kan finde ud af at balancere sin hverdag mellem børn, arbejde og fritid. >.< yeah right.
det kan jeg, men jeg er da rimeligt sikker på at ingen af de to tøser anser mig for værende en succes historie, jeg er jo kun kasse dame.
men hvis de kan bilde sig selv det ind så er det jo godt for dem.
og som om at alle kan få sig en uddannelse.
tit og ofte forskelsbehandler lærerne på gymnasier og hf de fattige og de rige.
samtidig er der jo også den fordel at de rige unger fik både lejlighed og husleje betalt af mor og far, samt både mad og lommepenge, imens vi andre må nøjes med 4000 kr om mdr.
og må arbejde samtidig med studierne nøjagtigt lige som amerikanerne må.
så der er ingen forskel på underklassen i Danmark og de amerikanske unge, vi har lige så stor chance for at klare studierne som amerikanerne.
og det skel hun ævler løs om der er mindre end i andre lande, tror jeg hun skal læse lidt på. tværtimod er skellet blevet større og større de sidste 10 år, så flere familier skal klare sig for starthjælp ( og det er ikke kun indvandrer der ryger ind under den regel) mange familier har lige til huslejen og ikke mere, og så sidder der andre som de to rige tøser, og har råd til at betale i husleje hver måned hvad en kasse assistent tjener på 3-5 mdr.
samtidig med at huslejerne er steget og steget er underklassens lønninger ikke fuldt med. og det giver et kæmpe gab mellem rig ogg fattig.
men klart jeg ville da også synes Danmark var dejligt. hvis det hun fortalte så bare var sandt. det er det bare ikke. hvor mange bor lige i en penthouse lejlighed inde i københavn ud af de 6 millioner danskere vi er?
hvor mange har råd til de dyre designer møbler de havde?
jeg har ikke engang råd til at købe den skål der stod på hendes bord. og det er på trods af at jeg ER uddannet og arbejder over 70 timer om ugen. men det er jo bare som butiksassistent.
ifølge hende bor allle danskere jo sådan og alle danskere har råd til den levestil.
kan man virkelige være i den alder og være så bund naiv?

Anonym sagde ...

Hold da kaeft hvor er det grineren det der, at bo herovre i Los Angeles og se Oprah blive fuppet af saadan en flok dumme kaellinger. Haha at pludselig skulle opfatte Oprah som vaerende meget mere afslappet, jordnaer og normal en saadan en flok tossehoens som frasiger sig aegteskab eller bor i en operationsstue.
Det er naesten sjovere og mere loegnagtigt end hende den falske alenemor paa youtube, Haha 2-0 til Danmark over USA i stupiditet....

Anonym sagde ...

Det er ganske almindelige københavnere - ikke noget odiøst i det...
Om emnerne er overfladiske - tjah, det er vel disse emner, som de fleste af Oprahs seere gerne vil vide noget om - og hvis man skal lave et indslag der hedder "happiest people on earth" så er det jo ikke bagsiden af medaljen man viser.
Et indslag på 15 min., kan bare ikke være dybdeborende og vise alle facetter - og man skal ikke glemmeat 4000 kr i støtte om måneden (selvom det betyder at de fleste skal have et job ved siden af), er altså bedre end 0 kr i støtte om måneden, så skal man endelig lave den sammenligning, skal man sammeligne med USA og ikke andre danskere.

Anonym sagde ...

Jeg synes at der er ærgeligt at den café snak de havde om ægteskab blev vist. Derudover kunne det have været rart at høre nogle mænd/fyre fortælle lidt, da jeg synes det hele endte med mere at være en fremstilling af "stærke kvinder" med karrier, børn, luksus lejlighed og design - og som er lykkelig når der er balance mellem karrier og familieliv. Jeg synes vi blev fremstillet meget overfladisk og lidt for rosenrødt!! Efter at have boet i USA i et par år har jeg fået øjnene op for rigtig mange gode ting i Danmark - men også ting som undre mig - som jeg næsten kan blive helt flov over. F. eks undre det mig at man i Danmark hvis man går ud at spise, at man ikke tager sine rester med hjem ? samler det hele og så er der til frokost dagen efter? Hvor meget mad bliver der ikke bare smidt ud dagligt ??? "Vi har så rigeligt..". Til gengæld har man ikke i Danmark en 120.000 dollars gæld efter sin arkitekt uddannelse!!