mandag den 22. marts 2021

Find de bedst i test støvsugere

 

Er du på jagt efter en ny støvsuger? Når man først skal ud at investere i en helt ny støvsuger, så vil man gerne have det bedste, og her kan du få en guide til, hvordan du finder den støvsuger der er bedst i test. 

 

Hvilken støvsugertype er du på jagt efter?

Der er mange forskellige støvsugere at vælge mellem og hvilken en du skal vælge, afhænger af hvilke behov du har. Hvis du har en lille bolig og gerne vil have en støvsuger, der kommer nemt omkring, og som kan stå fremme klar til brug og som måske til og med er poseløs - så er det måske en ledningsfri støvsuger du skal kigge efter. Hvis du gerne vil have en støvsuger, der har maksimum støvkapacitet og støvsugereffekt, som du har god plads til at gemme, når du ikke bruger den, så er det måske en helt almindelig støvsuger du vil have. Ønsker du derimod et lille supplement til en almindelig støvsuger, en som du nemt kan hive frem ved behov og støvsuge smuler og møbler, så skal du dykke ned i håndholdte støvsugere. Den sidste, og svært populære løsning, er en robotstøvsuger. Den kan nemlig støvsuge selv om du slet ikke er hjemme, og gør det hårde arbejde for dig. Det er vel de færreste, der rent faktisk nyder at støvsuge, men med en robotstøvsuger så slipper du for at tænke på den daglige rengøring. Man har måske brug for en ledningsfri støvsuger eller almindelig støvsuger for at tage en lidt grundigere rengøring en gang i mellem, men robotstøvsugere er per i dag så gode, at man kan overlade meget af arbejdet til dem.

Hvad bliver testet i en støvsuger test?

For at forstå, hvad der ligger i begrebet bedst i test, og dermed hvad du skal lægge i det, når du skal finde den bedste støvsuger, skal vi kigge lidt nærmere på, hvad der bliver testet. I en støvsugertest har man den fordel, at man professionelt og objektivt kan stille flere støvsugere op mod hinanden og se, hvilken der yder bedst ud fra forskellige parametre.

Hvad man tester i en støvsugertest rent specifikt, afhænger af, hvad slags støvsugertype det er tale om. Som regel tester man støvkapacitet, altså hvor meget støv beholderen eller støvsugerposen kan rumme, inden du skal tømme den. Dernæst, så tester man sugekraft, altså hvor kraftigt de forskellige støvsugere kan suge støv op fra overfladen. Her er der sket meget de sidste år, både med ledningsfrie støvsugere og robotstøvsugere, der begynder at kunne måle sig med almindelige støvsugere. Hvis man tester håndholdt støvsuger, en robotstøvsuger eller en ledningsfri støvsuger, så tester man også hvor god batterikapacitet støvsugeren har, inden den skal oplades.

Andre ting man tester, der er svært vigtige for indeklimaet i dit hjem, er støvemission - altså hvor meget støv støvsugeren eventuelt udleder, når man støvsuger. Det vil være vigtigt for at kunne vurdere, hvor allergivenlige de forskellige støvsugere er.

Det er altså disse ting du skal vurdere, når du skal finde den støvsuger, der er bedst i test. Hvilke faktorer er vigtige for dig og hvad vil du vægtlægge? Så kan du vælge den støvsuger, der scorer bedst på de parametre, der er vigtige for at du skal få så meget som muligt ud af din støvsuger.

 

Ingen kommentarer: